Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Борисов чак сега виждал записа с полицейско насилие

Лидерът на ГЕРБ, който в продължение на 12 години беше човекът - държава и еднолично се разпореждаше с пари, постове и проблеми, е стоял цяла година в неведение. Той е научил за полицейския произвол по време на антиправителствените протести едва миналата седмица - по същото време, когато за тях разбра и обикновения българин. Това стана ясно от думите му пред журналисти. Борисов каза, че този запис не е крит, защото от НСО е бил предаден на Столичната полиция, но той не го е гледал. „Ако го бях гледал, щях лично да поискам да подам сигнал“, допълни той, цитиран от медиите.

Според лидера на ГЕРБ полицейското насилие е недопустимо. „Не само е недопустимо, не само го осъждам, ами направо нямам коментар“. В същото време обаче настоя адекватни наказания да получат не само провинилите се служители в униформа, а и „тези, които ги нападаха“. „И другите майки са ги раждали. Като те замерват с павета и те палят, какво да правиш", добави той.

Борисов защити бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов и обяви, че той не е виновен за случилото се, защото е „направил всичко правилно“. Според него Маринов има толкова вина за полицейската агресия, колкото и Румен Радев като върховен главнокомандващ за падналия край Шабла военен самолет и самоубилия се военен. „В единия случай Младен Маринов е виновен, а Румен Радев е невинен. Защо? Нека мерим с един аршин", коментира той.

Въпреки че по думите на Борисов е действал по правилата, самият Маринов, вчера се извини за полицейското насилие от миналото лято и обясни, че още същата вечер е назначил проверка по случая. Бившият вътрешен министър обаче не отговори дали е виждал кадрите под колоните на Министерския съвет или и той като Борисов едва сега разбира за тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във