Параграф22 Weekly

§22 Новини

Бойко Борисов оскандален с измислено интервю

В предаването на ТВ7 "Оригиналът" с водещ Иван Гарелов на 06.04.2014 г. е излъчено несъществуващо и съчинено от авторите на предаването интервю с мен - се казва в сигнал, изпратен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов до Съвета за електронни медии (СЕМ).


Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТВ7, по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии, продължава сигналът.


Считам, че с комбинирането на мои предишни изказвания за други медии като отговори на незададени към мен въпроси, съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформирането им за истинските ми позиции. Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми", продължава Борисов в сигнала до СЕМ.


Той заявява още, че е отказал да участва в предаването "Оригиналът" в ефира на ТВ7, но авторите и водещият не са се съобразили. Те не бяха информирали предварително за това и зрителите.


Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.


Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че "това е един коректен монтаж с малко хумор", това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.


"Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно-публицистичен", заявява още той.


Бойко Борисов се обръща към СЕМ за становище с оглед на правомощията по член 33 от ЗРТ, параграф 4 и 9 да се произнася относно спазването на изискванията за търговските съобщения и защита правата на потребителите, каквито в частност са телевизионните зрители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във