Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Борисов поиска оставките на зам.-главния секретар на МВР и на шефа на ГДБОП

Бойко Борисов е поискал оставките на зам.-главния секретар на МВР и на директора на ГДБОП - Георги Арабаджиев и Ивайло Спиридонов, съобщиха официално от Министерския съвет. Борисов е провел среща с вътрешния министър Младен Маринов, който пък му е докладвал за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и спецпрокуратурата, при която бяха задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство. „Поздравявам Ви - МВР и прокуратурата, за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заявил Борисов.

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов поиска оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците.„В момента продължават процесуално следствените действия“, отбеляза още министърът на вътрешните работи. Министър Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.

По-рано през деня на сайта на ГДБОП бе съобщено, че Ивайло Спиридонов е хвърлил оставка. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във