Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Борисов след 30 минути разпит в спецпрокуратурата: Беше публично, за да се угоди на президента – вече всички са доволни

Едва около 30 минути продължи посещението на премиера Бойко Борисов в Специализираната прокуратура. На влизане не бе словоохотлив, но на излизане обясни същината.  "Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента", заяви той. Премиерът заяви, че е разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови.

 След питане - защо да се угоди, Борисов обясни: "Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни.", заяви още Борисов. На въпрос защо е бил разпитан, той отговори пред репортерите: “Днеска специално беше за делото с отпадъците, за познанството ми с братя Бобокови. Сега виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития, но това си е тяхна работа.“

Премиерът уточни, че се познава само с единия от братята Бобокови и то от над 10 години. Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек”, посочи Борисов. Той заяви, че многократно е водил комуникация с него, с Атанас Бобоков никога. “И пак повтарям всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница”, каза Борисов.

Борисов призна, че го питали и за либийския кораб и посочи, че единственото, което е правил е, че е говорил с либийския си колега, изяснили случая и оставили на съда да се произнесе. “Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост, единственото, което съм разпоредил е Гранична полиция да го пази и в момента той e на котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним”, заяви Борисов.

След премиера се очаква да бъде разпитан Пламен Нунев, който е депутат от ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във