Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Рановски: Шофирайте внимателно и спазвайте правилата за движение

Инициативата за безопасност на движението - „Автобусът – моят верен приятел – Спри, детето запази!“ събра ученици от две столични училища и групи от 12 детски градини. Проявата е организирана от Столичната община в партньорство с БНТ. Участваха и деца от клуб „Весел столичен светофар“, художници, артисти, музиканти, ученически велоклуб, деца от танцови състави. В рамките на събитието бе организирано състезание с автомобилчета, а униформен служител от КАТ-СДВР регулира движението в състезателната игра на малчуганите.

„Шофирайте внимателно и спазвайте правилата за движение“, пожела на децата началникът на  Отдел “Пътна полиция” при ГД”Национална полиция” комисар Бойко Рановски, като им пожела много забавления и подаръци на празника. „На добър час на малките и порасналите деца“ пожелаха и началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев и Симеон Симов от Столичния съвет за безопасност на движението, докато познатите герои Стопчо, Алф и Стойко-Песнопойко движението се грижеха за настроениете на малките състезатели и им припомняха правилата за движение.

Специален подарък за участниците бе възможността да изрисуват заедно с художника Иван Яхнаджиев  автобус от Столичния автотранспорт, предоставен от базата в  ж.к.„Дружба“ - домакин на проявата.  Лакомства и подаръци получиха отличилите се в различните състезателни прояви. По-големите сред малчуганите, подпомогнати от пътни полицаи от КАТ-СДВР за кратко станаха техни „колеги“ и се качиха на истински полицейски мотоциклет и автомобил. "Щастлива съм, че виждам толкова много деца тук. С кампанията по безопасност на движението  показваме още веднъж на шофьорите, че децата са най-голямото ни богатство и трябва да сме внимателни към тях", бе посланието на кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във