Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Рашков: Извратеност и позор за МВР е полицай да снима разсъблечено момиче от протеста

"Вероятно е смятал тази млада жена за негова собственост. Няма правна рамка за това действие", каза в парламента Бойко Рашков като коментира набираща популярност в нет-а снимка на ченге, снимащо на телефона си проснато на земята момиче-протестър. "Това е позор за МВР. Говорим за извратеност. Вероятно тези снимки си ги слага в личния архив".

Така служебният вътрешен министър Бойко Рашков отговори на въпроса на Мая Манолова дали е регламентирано полицаи да снимат с телефоните си арустувани. Става дума за един униформен, който записва младо момиче със свлечени дрехи зад колоните на Министерския съвет. "Вероятно е смятал тази млада жена за негова собственост. Няма правна рамка за това действие. Никой от проверяващите не е обърнал внимание на това действие. Това е нарушение на Конституцията. Никой не може да бъде сниман без негово съгласие", категоричен бе Бойко Рашков.

На въпрос дали е имало частни гардове на протестите, които да помагат на МВР, Рашков отговори, че това се проверява с негова заповед. "Още не мога да кажа това. Имаме данни, но още няма доказателства. Дали са от "Делта гард" или от ИПОН, не мога да кажа на този етап. Това ще установи проверката. На площада са били и едни младежи, които бяха в основата на напрежение на един форум на ГЕРБ, където пострада журналист", посочи Рашков.

От ДПС заговориха за полицейски произвол, но не по време на протестите, а с действията на МВР срещу купуването на гласове и предупредителните протоколи, които са подписвани преди 11 юли тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във