Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Рашков отстрани началника на 2-ро РУП заради Венци Боксьора

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков коментира пред журналисти случаят с кадрите на хулиганска проява на Венцислав Дамянов - Боксьора от Световрачене. „Тези лица, които всички видяхме на кадри, заснети от граждани, на побоища, на насилие, на грозни сцени, на хулигански и други подобни, са извършени очевидно под чадър на полицейски служители, включително не изключвам и на някого от ръководството на МВР.

Защо казвам това, защото е логично да се приеме, че подобни типове, бих ги нарекъл, са използвани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво обяснение как е възможно години наред престъпници от такъв характер да тормозят българските граждани в тези три населени места, съвсем близо, даже като квартали в София, и никой да не предприеме  каквито и да било действия“.

Вътрешният министър обясни, че ще вземе отношение и към други служители на МВР, за които има данни, че са свързани със случая. „До момента съм отстранил началника на второ РПУ, тъй като, мисля си, не може един началник на подобно районно с огромна територия, която трябва да контролира, той не може да не е знаел, че там в неговия район има подобни лица, които се занимават с наркотици, пребиват хората.

Хората са подавали десетки жалби и молби. Сега ще помисля по отношение на някои от ръководния състав на Столичната дирекция на вътрешните работи, като съм взел, разбира се, отношение по един служител, който като име беше споменат от тези пострадали лица от Главна дирекция „Национална полиция“, каза още служебният вътрешен министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във