Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Рашков: Прокуратурата бърза с проверката на подслушването, за да съдейства на ГЕРБ

"Вътрешната проверка, която МВР прави за незаконно подслушване на опозиционни политици, няма да приключи и през тази седмица, тъй като обемът от информация, който трябва да се обработи, е прекалено голям". Това каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков в интервю на живо за Свободна Европа.

По думите му "това, което прокуратурата в момента говори е услуга на Борисов". Според Рашков държавното обвинение е обявило бързо, че няма незаконно подслушването, защото "бързат да съдействат на ГЕРБ". Рашков изказа съмнения и относно вътрешната проверка по темата, която направи ДАНС, преди смяната на председателя на агенцията. Според вътрешния министър прецизно ще провери дали е имало незаконно подслушване само Министерството на вътрешните работи, защото държавното обвинение работи про форма.

Рашков каза, че няма отговор на въпроса защо прокуратурата не говори за проверка за незаконно подслушване и в Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО). Именно това е структурата, която технически извършва подслушването и проследяването.

Според вътрешния министър следи от нерегламентирано подслушване могат да се намерят и там. "Питайте прокуратурата по тази тема, аз не мога да проверя ДАТО", каза още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във