Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Станкушев: Статуквото, начело с Борисов, Цацаров и Гешев затапиха държавата

Това заяви в предаването "Алтернативата" Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд, хвърлил светлина върху някои от най-големите схеми между политиката, задкулисието и съдебната власт

Последната порция разкрития дойдоха от Явор Златанов - другият глас в сагата "Осемте джуджета". "Изкарахме първите десетина скандални разследвания и никой не ни е осъдил досега. Доказателствата са на масата. Ако Цацаров иска да съди някой за клевета, да съди онова момче (Явор Златанов, бел.ред.). Цацаров и Гешев не са си гледали работата. Те са правили три неща - или са бездействали, когато не им отърва, или са мачкали и са бухали с бухалката, или са преследвали хора, които накърняват интересите на олигарсите, на които те служат. Те вече са в една много добре измислена схема и това обяснява защо цялата държава е затапена и нищо не работи. Това е едно и също - има един център, откъдето се казва "Да", "Не", този гонете, онзи набийте, заплашвайте. По-голямата част от хората разбраха, че има тежка корупция. Лошото е, че свикнаха с това, че я има", посочи Станкушев.

По думите му страната в момента е в преходен период и се заражда гражданско общество. Именно това е нужното условие, за да започнат и необходимите промени. "Всичко ще стане необратимо, когато се натрупа критична маса от абсолютно обикновени хора, които не се занимават с политика, не са богати", посочи Станкушев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във