Параграф22 Daily

§22 Новини

Божков: Европейската прокуратура ме намери и разпита, аз не се крия

Бизнесменът Васил Божков обяви, че е дал показания пред Европейската прокуратура на 8 март. Името му беше замесено при ареста на бившия премиер Бойко Борисов, на Владислав Горанов и на Севделина Арнаудова. А той самият от две години се намира в Дубай и е обвиняем по 18 дела.

Божков даде пресконференция чрез  видеоконферентна връзка пред журналисти в София, цитиран  от Нова.

След като преди седмица по неотложност бяха претърсени домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, а те престояха в ареста за 24 часа, по сигнал на Васил Божков, днес се очакваше да има малко повече яснота по това какво пише в сигнала. Единственото, което бизнесменът потвърди, е, че това са данни, които е дал на Прокуратурата преди 2 години. В началото на март тази година писмено са му зададени въпроси и писменно е отговорил и на българската полиция, и на европейската прокуратура.

За какво разследване са го търсили магистратите от Люксембург не стана ясно. „Аз чакам да бъда разпитан официално - дали онлайн, или да се върна. Ще предоставя всичко, което имам. Сега не е редно да казвам какво имам, защото това може да попречи на работата на следствието. Аз искам все пак тази работа да бъде свършена докрай работата”, заяви Божков.

Запитан как е носил парите, които твърди, че е давал, Божков каза, че половин или един милион „могат да се съберат в джобовете на едно сако, без да личи, че носиш нещо. А да не говорим с по-голямо яке”.

Божков каза, че не познава премиера Кирил Петков, а с вътрешния министър се познава от поне 25 години, но наскоро не са се виждали. Готов е да се върне у нас, ако получи гаранция за свободата и живота си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във