Параграф22 Daily

§22 Новини

Боклук от Италия складиран тайно и във Враца, от РИОСВ не знаят нищо

Боклук от Италия бе открит на нелегална площадка във Враца, а от местната инспекция не знаят нищо, съобщи bTv.

В сигнал до телевизията се твърдяло, че той е складиран на ул. „Складова“ в областния град. Проверка установила, че порталът на обекта е отворен и до отпадъка се стига без проблем. На мястото има повече от 50 тона употребявани тонер касети от принтери. Част от тях са пакетирани, а други-не.

По първоначална информация боклукът се складира на това място от ноември, а според етикетите пише, че идва от Италия. По документи той не е опасен. „По предварителна информация по документите, които прегледахме, са неопасен отпадък, но тепърва ще изясним кой е собственикът на площадката и на отпадъците“, заяви директорът на РИОСВ Враца Христо Христов.

Стопаните на площадката-баща и син Ангелови твърдят, че боклукът не е техен, а на фирма, с която сключили договор за съхранение. Площадката обаче не е лицензирана, както е по закон. „Проблемът е, че тя не е регистрирана в РИОСВ, няма такъв издаден документ за съхранение, за което фирмата ще си понесе санкция, обясни още Христов“.

По информация от Италия пластмасата е препродадена 3 пъти, преди да стигне до склада във Враца. Предстои собствениците на въпросната фирма да бъдат разпитани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във