Параграф22 Daily

§22 Новини

Болен заседател отложи делото Октопод

Софийски градски съд (СГС) отложи днес заседание по делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов. Причината е болен съдебен заседател.


Алексей Петров и останалите са подсъдими по обвинения за организиране на престъпна група за рекет и изнудване.Освен болничен на член на съдебния състав, медицински документ е постъпил и от подсъдимия Цеко Йорданов, който си е оперирал едното око - доколкото разбрах здравото око, но с надеждата да го спаси, тъй като има някакви проблеми, каза пред журналисти прокурорът по делото Светлозар Костов. Това е здравото му око, но с някакво напредващо заболяване, а другото му око също е проблемно, тъй като не виждал с него, добави той, като се позова на адвоката на подсъдимия.


Делото ще продължи най-рано след един месец, тъй като Йорданов имал болничен за 30 дни. Подсъдимият има контролен преглед на 30 октомври и уговорката е, ако е достатъчно здрав, да се яви в зала на 2 ноември, но предполагам, че това няма да се случи. Усещам, че влизаме в период на ледникова епоха по делото, каза още прокурорът.


На заседанието тази седмица бяха призовани като свидетели двама бивши министри - Богомил Бонев и Муравей Радев, както и Дора Адреева - бивш шеф на Финансов и застрахователен надзор в Министерство на финансите. Свидетелите обаче ще бъдат призовани за следващи дати.


На 6 октомври с определение Софийски градски съд (СГС) основният обвиняем по делото Алексей Петров бе настанен в Специализирана болница за рехабилитация Банкя АД - База Ясен. Преди товаnbsp; експерти изготвиха петорна съдебномедицинска експертиза за състоянието на бившия каратист Петров и заключиха, че спешно трябва да му се направят три операции, за да не осакатее - на ставите, на сливиците и за дискова херния. Операциите са неотложни, категорични бяха специалистите пред съда. Според тях в противен случай имало дори риск за живота на подсъдимия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във