Параграф22 Daily

§22 Новини

Бомба при посещение на Борисов стресира МВР

Самоделна бомба, намерена по време на посещението премиера Бойко Борисов на улица в Плевен хвърли в смут МВР и ведомството се втурна да обяснява как взривното устройство нямало никаква връзка с височайшата визита.


Оказа се, че докато министър-председателят и шефката на парламента Цецка Цачева режеха лента при откриване на поредния обект, на друго място в града полицаи са режели жиците на самоделно взривно устройство. Днес се разбра обаче, че мястото е било на голямо разстояниеnbsp; и взривът бил предназначен за местни бабаити.nbsp; nbsp;Категорично няма връзка между посещението на премиера в Плевен и откритото самоделно взривно устройство вчера, заяви директорът на Областната дирекция на МВР комисар Светлозар Илиев. Имало случайно съвпадение само по време между посещението и откриването на устройството на километри от събитието, на което присъства премиерът, уточни Илиев. Целостта на самоделното взривно устройство е била нарушена и не е имало опасност да избухне, защото не е имало взривател, поясни Илиев. Прокуратурата е образувала досъдебно производство.


Устройството е било забелязано от случаен минувач около 10.30 ч. вчера да се изпада от автомобил на ул. Димитър Констатинов.nbsp; Мястото е било заградено от екип за борба с организираната престъпност, а след това от ДОТИ - София са го обезвредили. Основната версия са неуредени бизнес-отношения междуnbsp; плевенчани. Мъжът, от чиято кола е изпаднало устройството, е бил вероятно мишена. Вече има четирима арестувани по случая и в момента се разпитват от полицията. nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във