Параграф22 Daily

§22 Новини

Боорисов се похвали в Брюксел с нови операции

В течение съм на провежданите от ГДБОП акции, действително излязоха няколко операции подред. Днес са били задържани шестима въоръжени души, част от сериозна престъпна група, която дълго наблюдавахме. Холандия - Турция е връзката и са задържани с около 30 кг. кокаин. Всеки, който е в криминалния ресор, знае 30 кг. наркотично вещество що за количество е. Акциите продължават и надявам се, утре ще има резултати. Това е следствие от усилията на органите на реда и доброто сътрудничество между звената.

Друг добър резултат от сътрудничество този път между България и Македония е съвместното учение на българските части от МВР и МО с македонските колеги в района на ГКПП Златарево. За това се договорихме вчера лично с президента на Македония Георге Иванов и днес вътрешният министър, военният министър, началникът на генералния щаб и техните македонски колеги са на границата, провеждат учение и ще бъдат обменени още днес офицери за връзка. Разпоредил съм и на нашите дипломатически мисии, които са в Гърция и Македония, да оказват пълно съдействие.

Целта ни е да се координират силите и средствата, поддържане на готовността за реакция в условията на евентуален засилен миграционен натиск и противодействие на нелегалния трафик на мигранти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във