Параграф22 Daily

§22 Новини

Борисов получил плик с писмо и куршум. "Всеки си носи кръста!", каза той

Анонимен плик, в който имало снимка на премиера Бойко Борисов, куршум и заплашителни послания с изрязани от вестници букви, е бил получен в Министерски съвет. Започнала е проверка на заплахата веднага. Провеждат се разпити на служители, за да се установи пътят на писмото. За момента от специалните служби не дават повече информация по случая.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не е притеснен от заплахата, която е получил днес. Той каза това пред журналисти преди участието си във форум на фондацията "Конрад Аденауер", предаде БТА. "Като събереш близо три милиарда лева повече от контрабандистите, това са нарушени интереси - цигарите, алкохолът, захарта, месата. Като спираш за 1,7 млрд. лв. поръчки, всеки ден някой уволняваш, всеки трябва да си поеме кръста. Нито ми е за първи път, нито ми е за последен път", коментира премиерът и призова повече да не се обръща внимание на случая и да не се коментира. Борисов припомни, че на Балканите вече са се случвали подобни действия и с други премиери, включително и в България.

Борисов добави: "Ако някой си мисли, че ще ме уплаши и ще ги пуснем да правят каквото са си намислили - няма да стане."

Премиерът отхвърли хипотезата, че заплахата срещу него е свързана с Делян Пеевски. Той заяви, че лично е натоварил вицепремиера Румяна Бъчварова да говори с Мартин Димитров за охрана, защото това не може да стане без негово съгласие. Преди дни се разбра, че някой е срязал спирачките на автомобила на депутата от РБ.

Премиерът е бил запознат с оперативното дело, от което е счел, че е наложително да се вземат мерки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във