Параграф22 Daily

§22 Новини

Братът на Ружа Игнатова си признал за измамата с OneCoin

Константин Игнатов, братът на издирваната "кралица на криптовалутата" Ружа Игнатова е признал ролята си в кривповалутната измама на OneCoin и е пледирал виновен по няколко обвинения, сред които пране на пари и измама, съобщи Би Би Си, на която се позова БТА.

Игнатов беше арестуван на летището в Лос Анджелис през март. На 4 октомври той е сключил извънсъдебно споразумение, оповестено едва на 12 ноември.Срещу него няма да се повдигат повече обвинения за престъпление заради ролята му в OneCoin. Игнатов все още не е осъден, но може да получи до 90 години затвор за ролята в измамата.

В документа от споразумението се казва, че сътрудничеството на Игнатов с властите може да разкрие дейности на лица, които може да използват насилие срещу него и семейството му.

В него се казва, че Игнатов може да кандидатства да бъде включен в американската програма за защита на свидетелите и да му бъде предоставена нова самоличност.

Ружа Игнатова, оглавявала OneCoin, е изчезнала безследно, като тя разполага с огромна сума пари, твърдят разследващите в САЩ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във