Параграф22 Daily

§22 Новини

Бреговите центрове освен срещу контрабандата ще помагат и за предотвратяване на бедствия и аварии

Бреговите центрове ще помагат освен в борбата с контрабандата и за предотвратяване на бедствия и аварии на българското крайбрежие. Това зави министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в град Варна. "Важно е всички да наблюдават всички - от Министерство на отбраната, през МВР, митница и данъчни. Вече не може да се прекара нито кораб, нито баржа без да те забележат. Машините записват всичко, имат огромна памет, единия етаж на кулата, която открихме днес е пълна със сървъри и с години ще пазят информация", обясни Борисов.

Премиерът допълни още, че е говорено с норвежкото правителство, за да се използват техните сателити. „Това ще е готово през зимата. Тази битка, която водим е в полза на хората, защото парите, които влизат са за тях. Това се вижда и във Варна. Тези пари не ги взимаме от дълга и не задължаваме следващите поколения, просто работим по-добре и инвестираме сумите за благото на хората. Сега във Варна ще се ремонтират нови пет булеварда, дадени са още три милиона за Двореца на културата и спорта, защото се оказа, че основите са напълно компрометирани”, подчерта Бойко Борисов.

Премиерът посочи още, че работи за предотвратяване на изтичане на средства при контрабанда. „Това е и основната задача на бреговите центрове, но не само. Те помагат и за предотвратяване на бедствия и аварии защото се наблюдава цялата екватория на българското крайбрежие”, каза още Бойко Борисов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във