Параграф22 Weekly

§22 Новини

Британец ще лежи 5 години в затвора за прегазване на българка

Британец, погубил в автомобилна катастрофа българката Кремена Мерсинкова, получи присъда от 5 години затвор, предаде БНР.
На 16 февруари миналата година, работещият за компания по поддръжка на жилища, 26-годишен Томас Лий, загубил контрол върху управлявания от него автомобил, докато карал с 50 мили, при забравителен знак от 30 мили в час. Той блъснал Кремена Мерсинкова и нейния съпруг Пламен, които се прибирали в къщи в ранните часове на деня. Кремена починала на място, а Пламен е бил откаран в болница с тежки контузии.При направената проверка от полицията е установено, че Лий е употребил алкохол над допустимата граница и е взимал кокаин и мефедрон.След повече от година съдът в британския град Кройдън постанови ефективна присъда от 5 години и 7 месеца за Лий, който се призна за виновен.
Кремена и Пламен са собственици на фирма за почистване и в трагичното утро са се връщали от нощна смяна в университетската болница в Кройдън. Двойката има две дъщери, по-голямата от които е в България.Детектив Мик Уулард, водил разследването, заяви: "Това е трагична загуба на съпруга и майка на две дъщери. Лий е употребил алкохол и наркотици преди да шофира. Сигурен съм, че той съжалява за действията си и се покайва, но това е ясно послание, че хора могат да загиват, когато се кара под влияние на алкохол и наркотици".

Facebook logo
Бъдете с нас и във