Параграф22 Daily

§22 Новини

Британец случайно платил за пица 180 хиляди паунда

Англичанинът Натаниъл Болуъл случайно заплатил за поръчана пица "Маргарита" почти 180 хиляди паунда, съобщава масовият сензационен вестник The Daily Mirror, едно от водещите четива на работническата класа на Острова. Инцидентът се е случил в град Нюпорт.


19-годишният Болуъл си купил голяма пица "Маргарита" пред пицария Domino's на цена от 17,99 паунда парчето. За вкусната си покупка поданикът на кралица Елизабет II платил с банкова карта и не забелязъл нищо странно при това. Но още на следващия ден в местния супермаркет не приели ново негово плащане с пластмасовата му карта.


Бързо било установено, че от банковата сметка на Болуъл са свалили не 17,99 паунда за пицата, а цели 179 хиляди паунда. "Аз знаех, че това е грешка, но се изплаших че мога да загубя наведнъж толкова много пари или още по-страшно - да вляза в Черния списък на неизправните длъжници", обяснил жителят на град Нюпорт.


Британецът веднага се обърнал за изясняване на случая към обслужващия го трезор - Lloyds Bank, от където - след два дни и елементарна проверка, му върнали парите по сметката.


Освен това Domino's и Lloyds Bank се извинили официално на Болуъл за причинените му неудобства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във