Параграф22 Daily

§22 Новини

Британецът-терорист от с. Любеново тръгва доброволно за Англия

Британският гражданин Дейвид Бодил, арестуван в село Любеново, Плевенско, днес се съгласи доброволно да бъде предаден на английските власти. Това се случи по време на заседанието на тричленен състав на Плевенски окръжен съд, който днес гледа наказателното дело във връзка с екстрадирането му.

Бодил има издадена заповед за арест от Великобритания, тъй като е обвинен по Закона за взривните вещества, за което се предвижда наказание доживотен затвор.

При разглеждането днес на делото за екстрадицията Дейвид Борил използва възможността доброволно да се съгласи да бъде предаден на английските власти, което той лично заяви пред съдебния състав.

Адвокатът му Жоро Нинов поясни пред журналисти, че в този случай законът предвижда разследването да продължи по Закона за взривните вещества във Великобритания. По думите на адвоката, личното решение за Дейвид Борил е изключително благоприятно за него, пред това да се води съдебно дело, ако не пожелае да бъде екстрадиран. Според адвоката разследваният е постъпил разумно.

На Бодил вчера му бе наложена мярка от съда в Плевен за неотклонение "Задържане под стража", която той е обжалвал пред Апелативния съд във Велико Търново и тя не е влязла в сила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във