Параграф22 Weekly

§22 Новини

Британската преса се залива от шеги за 1 април

Как съобщава либералният вестник The Guardian, стремящата се към независимост Шотландия е подготвила вече ред нови наредби, които ще бъдат реализирани веднага ако страната получи независимост в хода на подготвяния за есента на 2014 г. референдум. Възниква дори нов термин - "континентализация". Например въвеждане на движение от дясната страна на пътя като на континента.


От своя страна центристкият вестник The Daily Mail вече е наясно, че според някакъв неназован - но важен британски чиновник, бъдещото британско знаме - или Юнион Джек, ще се лиши от синия цвят, който е символ на Шотландия в него. Дори имало вече изработен проект на новото британско знаме.


Първоаприлската шегичка на масовия и жълт таблоид - The Mirror, е концентрана върху "новината", че лидерът на комунистическата страна КНДР - Ким Чен Ън, е забранил на рок-групата One Direction да посещава Северна Корея, докато нейните музиканти не си направят прическа ала Ким Чен Ън.


И накрая: масовият вестник The Sun се шегува с британците като лансира новината, че кралица Елизабет II лично е разрешила да се търси шистов газ по метода "фракинг" в градините на Бъкингамския дворц, докато изданието Metro уверява поданиците на короната, че британското правителство има намерение да забрани "селфи " - автопортретна снимка пусната в социалните мрежи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във