Параграф22 Weekly

§22 Новини

Британски министър подаде оставка заради 5800 паунда

Министърът на културата, медиите и спорта на Великобритания - Мария Милър подаде отставка, съобщи британският телеканал Sky News. Министър Милър е изпратила лично писмо до премиер-министър на Съединеното кралство Дейвид Камерън само седмица след като британските медии оповестиха данни за нейно участие в корупционни схеми.


В своето писмо до премиер-министъра тя е подчертала, че избухналият около нейните парични разходи скандал "я отвлича от жизнено важната работа, с която е заета в това правителство". От своя страна премиерът Дейвид Камерън е изразил огорчението си от оставката, но е изразил и надежда че Мария Милър ще се върне на държавна служба "в подходящо време".


По отношение на Мария Милър последните няколко месеца се води разследване заради обвинения в лична корупция. Министърът на културата, медиите и спорта на Великобритания се подозира в нецелево използване на средства, предоставени заплащане на наема на служебната й квартира. Наредено й е и да върне 5800 паунда, както и да се извини пред парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във