Параграф22 Weekly

§22 Новини

Британски снайпер убил шестима талибани с един куршум

Британски снайпер от многонационалните сили в Афганистан убил наведнъж шестима талибани само с един куршум, съобщава с патриотичен плам английският вестник The Telegraph. Героичната постъпка станала още през декември 2013 г., но за нея било съобщено едва сега.


Двадесет годишният младши капрал(ефрейтор) от Колдстриймския гвардейски полк - името му не се съобщава от съображения за сигурност, уцелил точно във взривателя шахидска бомба, носена от терорист-смъртник. Това станало при разстояние от целта от ни повече, ни по-малко от 850 м.


В резултат на този майсторски изстрел бомбата се взривила направо в ръцете на терористта, отнасяйки в гроба него и още 6 други талибани. Подчертава се, че по този начин английският герой-снайперист е предотвратил мащабен терористичен акт - близо до дупката, изровена от взривилата се бомба, е бил намерен друг готов за употреба шахидски пояс, напълнен с 20 кг взрив.


Този снайпер имал и други подвизи - например, застрелял талибан-картечар от разстояние 1300 м., с което подкрепил атаката на своя полк, допълва с гордост вестникът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във