Параграф22 Daily

§22 Новини

Британски съд разпореди на милиардера и банкер Олег Тинков да предаде паспортите си на английската полиция

Руският бизнесмен Олег Тинков, който е освободен под гаранция от съд в Лондон за времето на разглеждане на исковете, предявени срещу него от американската данъчна служба, е длъжен да предаде на лондонската полиция совите паспорти от Руската федерация и Кипър, както и италианските си документи. "Кипърските и руските паспорти на Тинкоф трябва да бъдат предадени на полицията заедно с неговата кипърска лична карта и разрешителното за пребиваване в Италия", заявил говорител на съда, като се позова на решението, взето от магистратите. Това съобщава ТАСС като се позовава на решение на Съда на Уестминстър, който разглежда случая.

По-рано днес британският вестник Sunday Express писа, че след изслушване на 27 февруари Тинков е платил гаранция от 20 милиона паунда (36 милиона долара) за да остане на свобода по време на делото срещу него, заведено от данъчните служби на САЩ.  Бизнесмен, който е бил гражданин на Съединените щати до 2013 г., участва в изслушването като частно лице. Както се посочва в материала на Sunday Express, милиардерът е обещал и да не напуска апартамента си в лондонския квартал Кенсингтън от 19:00 часа вечарта до 7:00 часа сутринта, както и предаде паспортите си на полицията, където трябва да се разписва три пъти седмично. В съда са потвърдили пред ТАСС тези условия за освобождаване под гаранция.

Представители на Tinkoff group id отказа.r коментар. Но TCS Group (компанията майка на Tinkoff Bank) e потвърди.d на 2 март в материали, разпространени на Лондонската фондова борса, че бизнесменът ще остане в британската столица по време на процеса. В доклада се казва, че тази ситуация не се отразява на работата на Iъвета на директорите на TCS Group и на борда на Tinkoff Bank. "Г-н Тинков не е член на нито един от тези съвети. Всички текущи оперативни решения се вземат от управителния съвет на банката и ръководните органи на другите действащи компании на групата", се казва още в материалите.

Пресслужбата на TINKoff Bank информира, че групата независимо обявява участието на Тинков в съдебните заседания, инициирани от американската данъчна служба, за да се спазят всички законови стандарти, свързани с една публична компания, приети в Лондон и в Москва.

Разглеждане на исковете на данъчната служба на САЩ във връзка с бизнесмен, назначен от съд в Лондон на 27 април.

Facebook logo
Бъдете с нас и във