Параграф22 Daily

§22 Новини

Брутални обирджии вилняли дълго из „Столипиново“, полицията ги търси месец

Банда улични крадци, обирали по брутален начин жертвите си, беше заловена от полицията в Пловдив. Тримата арестувани действали на свечеряване, когато хората се прибират от работа в кварталите „Столипиново” и „Изгрев”, обикновено между 19 и 21 ч. Тройката е посягала на жертвите си с изключителна жестокост. Двама от потърпевшите са със счупени кости след срещата си с опасните апаши. Засега установените им жертви са петима жители на Пловдив.

Разследването е започнало след получени сигнали от началото на октомври. Тогава от ръцете на 15-годишно момиче бил издърпан скъп мобилен телефон. Скоро след това, отново с внезапно силово изтръгване, били отнети чантите на две жени на 45 и 53 години. Следващата жертва на бандитите, 51-годишна пловдивчанка, не е имала късмета да се отърве само с уплаха. Тя се опитала да се опълчи на крадците, но те приложили сила и докато взимали чантата, жената получила фрактура на раменна кост. Лека телесна повреда апашите причинили и на 53-годишен мъж, когото също обрали и му нанесли побой.

След едномесечна работа криминалисти от Шесто РУ са успели да разкрият авторите на поредицата грабежи. По случая са заподозрени пловдивчаните Г.В. /32 г./, М.С. /23 г./ и А.Р. /18 г./, които в сряда са били задържани в ареста на районното управление. Районната прокуратура в Пловдив вече е повдигнала обвинения за силовите грабежи, като тримата може да получат от 3 до 10 години затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във