Параграф22 Daily

§22 Новини

БСП ще сезира Европейската прокуратура за ремонта на скъсана тръба във Варна

БСП събира доказателства и документи, за да сезира Европейската прокуратура за ремонта на скъсаната тръба по дъното на канала езеро-море във Варна. Това съобщи в обзорното предаване "Позиция" на Радио Варна председателят на Областния и на Градския съвет на БСП Борислав Гуцанов. „Този обект е една от многото обществени поръчки в града ни, която се дава за изпълнение без конкурс и търг на определени фирми. Други примери за реконструкции на сериозни обекти по същата схема са Дворецът на културата и спорта и удълбочаването на канала, каза Борислав Гуцанов и допълни: „Хидрострой" взе над един милион за ремонта на тръбата и още същия ден преотстъпи ремонта на "Хидроремонт".

Във Варна купените гласове са около 20 хиляди, десетки хиляди са корпоративните. И е всеизвестно, че това се върши от местни олигарси", подчерта Борислав Гуцанов. Той допълни, че преди изборите на 4 април БСП-Варна е подала писмен сигнал във Варненската полиция с конкретни данни за покупка на гласове, но и до сега не са предприети никакви действия. "Интересите на една партия стоят зад липсата на Интермодален терминал във Варна", каза още Борислав Гуцанов, според когото: "Има готов проект, но нищо не се прави. Аз подозирам, че това е свързано с партия, която пряко се намеси в покупката на ТЕЦ "Варна".

Гуцанов коментира и протестите по повод предстоящото събаряне на Дом "Младост". "Приватизацията му беше извършена по времето на сините активисти на Иван Костов, а сега именно те развяват най-големите плакати. Нека стане ясно кой и как е разрешил това да се случи. Ние подкрепяме този протест и ще съдействаме, с каквото можем, но за съжаление е трудно да се върнат нещата назад. Законите трябва да се спазват".

Facebook logo
Бъдете с нас и във