Параграф22 Daily

§22 Новини

БСП внася конституционна жалба за харчене на държавни пари с ПМС-та

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви днес в парламента, че БСП ще внесе конституционна жалба за начина на харчене на държавни пари с постановление на Министерски съвет. „Допускаме, че това ще се засили като порочна практика с наближаването на президентските избори. Джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването през прозореца за партийни цели и за избори на подходящи кметове“, каза тя.

Лидерът на БСП отправи питане към премиера Борисов кой колективен орган в държавата е решил, че влизането ни в Шенген не е приоритет по повод изказването на Борисов вчера в Берлин и допусна, че позицията му е свързана с това, че не ни искат заради грешки, сочи БНР.

Нинова обобщи философията на БСП за настоящия парламентарен сезон и години напред - държавата да бъде върната в онези нейни функции, през възможните модерни, европейски политики, там, където ѝ е мястото. „Големият ни проблем на всички, независимо кой за кого е гласувал, е чувството, че държавата отсъства. Чуйте ги. Бизнесът по повод вдигане на тока - няма държава, медицинските сестри по повод заплатите -  няма държава. Хората в село Сотиря - няма държава. Това е за нас предизвикателството, което ще следваме - ролята на държавата и връщането на нейните функции в услуга на гражданите“, заяви Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във