Параграф22 Daily

§22 Новини

БСП заподозря Близнашки: Къде похарчихте 1 млрд. лева?

Няма нито една прахосана стотинка от разходите, предприети от служебния кабинет, увери обаче от парламентарната трибуна служебният премиер проф. Георги Близнашки. За втори път днес той бе провокиран от социалистката Мая Манолова, която поиска да разбере за какво е използвал парите си служебният кабинет. „Вашето правителство е похарчило извънредно над 1 млрд. лева", заяви „червената" депутатката и добави - „Ето, на това му казвам икономия!"

За да се защити и този път проф. Близнашки обърна поглед към оставеното наследство от правителството на Пламен Орешарски, като посочи, че е заварил един продънен бюджет с дефицит 1,2 млрд. лева, а средствата на държавната администрация са били изхарчени на 80%. Служебният премиер определи всичките разходи на кабинета като животоспасяващи, което принуди социалистката Манолова да попита кои и какви са тези жизненоважни извънредни разходи.

„Няма от какво да се притеснявам", заяви още проф. Близнашки и дори изрази готовност да бъде разследван от временна парламентарна анкетна комисия. Служебният премиер обясни и защо от БСП питат толкова настоятелно за разходите на кабинета „Близнашки": „много добре ви разбирам - трябва да оправдаете това, което се случи през последната година".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във