Параграф22 Daily

§22 Новини

Бъчварова е поискала оставката на директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е поискала оставката на Иван Чолаков - директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, съобщи за "Хоризонт“ достоверен източник, пожелал анонимност. Окръжната прокуратура извършва проверка на Чалокав за длъжностно престъпление, с което държавата е ощетена с повече от 200 хиляди лева.

В понеделник се очаква Иван Чолаков да депозира своята оставка пред министър Бъчварова. Той отказа коментар за "Хоризонт“. Причините за поисканата оставка са две. Едната е свързана с резултатите от работата на дирекцията, която е на предпоследно място в страната, а винаги е била в челната петица на най-добрите. Втората е свързана с ревизионен Доклад на инспектората на МВР, където Иван Чолаков фигурира заедно с Петко Петков. Двамата в качеството си на бивши началници на Първо РПУ не са издали или умишлено са задържали наказателни постановления по съставени актове за административни нарушения.

Заместник-окръжният прокурор Емилия Вакарелска извърши проверка по Доклада на инспектората на МВР, но не образува досъдебно производство. Затова пък Иван Чолаков наказа младши инспектор Калинка Михова, че не е придвижила към НАП наказателните преписки. Тя обжалва наказанието си пред Административния съд в Стара Загора и той го отмени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във