Параграф22 Daily

§22 Новини

Бъдещи сержанти се учиха да оцеляват в екстремни условия

Кадети от Професионалния сержантски колеж към Националния военен университет „Васил Левски“ участваха в тридневно полево занятие, в което са се учили да оцеляват в екстремни условия. Бъдещите сержанти са трупали умения по първа медицинска помощ и евакуация на ранени, тренирали са действия при попадане в плен, устройване на укрития и убежища, на капани и маскировка, добиване на вода и палене на огън, преодоляване на водна преграда, стрелба с пневматично оръжие, приготвяне на храна и алпийска подготовка. Част от тези умения кадетите са упражнявали и нощем.

В занятието е имало и етап на тестване, при който кадетите е трябвало да изпълняват бойна заповед за пеши марш и разполагане в район според изготвената карта. Упражнението е изисквало извършване на разузнаване и издирвателно-евакуационни действия във враждебна среда. Преди да се върнат в университета, бъдещите сержанти са участвали и във военно-приложна игра с преодоляване на различни видове препятствия, която игра е тествала придобитите знания и умения на кадетите.

В занятието са участвали и инструктори от новосъздадената към Професионалния сержантски колеж секция „Артилерия и ПВО“ в Шумен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във