Параграф22 Daily

§22 Новини

България и Виетнам подписаха споразумение за превенция и борба с престъпността

По покана на министър-председателя Бойко Борисов, на официално двудневно посещение днес пристигна в България Н. Пр. г-н Нгуен Тан Зунг, министър-председател на СР Виетнам. След пленарните разговори на двете делегации, на официална церемония в присъствието на двамата министър-председатели беше подписано Споразумение между правителството на Република България и правителството на СР Виетнам за сътрудничество в превенцията и борбата с престъпността.

От българска страна документът беше подписан от заместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, а от виетнамска - от заместник-министъра на обществената сигурност, Ле Куи Вьонг.

Междуправителственото споразумение в областта на превенцията и борбата с престъпността предвижда сътрудничество в няколко основни области: противодействие на организираната престъпност, борба с тероризма, превенция и опазване на обществения ред; размяна на експерти, обучение на полицейски служители, размяна на законодателни текстове и публикации и други.

По време на церемонията бяха подписани също Програма за сътрудничество между двете Министерства на правосъдието за периода 2016-2017 година, и Меморандуми за разбирателство между Столична община и Народния комитет на град Хо Ши Мин и между Община Русе и Народния комитет на град Кън Тхъ.
В периода 22-23 юни 2015 г. се предвижда официално посещение у нас на министъра на обществената сигурност на Виетнам, ген. полк. Чан Дай Куанг. Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, и министър Куанг ще подпишат Споразумение за сътрудничество в областта на обучението и квалификацията на полицейските служители.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във