Параграф22 Daily

§22 Новини

България проучва дали да разреши марихуаната

Държавата проучва възможността да се разреши употребата на марихуана за медицински цели. Tоксикохимичната лаборатория на ВМА e мястото, където се изследват наркотиците, тяхното количество и състав. Според решение на Националния център по наркотични вещества трябва да се направи анализ на изследванията за употреба на марихуана за медицински цели.Целта е държавата да вземе решение - ще се разреши ли медицинската употреба или не.

Преди 14 години на Анита й поставят диагноза "множествена склероза". Само за няколко години състоянието й рязко се влошава. Преди време заменя традиционните лекарства с марихуана. Научила е за лечението с марихуана от интернет. Набавя си я от познати, нелегално, показа bTV.

Според Центъра по наркомании, употребата на марихуана в медицината не е препоръчителна.

Различни организации прилагат списък с болести, за които лекият наркотик помагал. Спорът "за" и "против" медицинската марихуана се води в целия свят. Някои държави разрешават употребата й. Други, сред които и България, поставят хората, които употребяват марихуана, под ударите на закона. У нас трима пациенти са осъдени за употреба на коноп.

Ако държавата разреши употребата на марихуана за медицински цели, то тя трябва да подлежи на строг контрол и всяко вещество, което ще се използва от пациент, трябва да бъде изследвано в лаборатория.

Facebook logo
Бъдете с нас и във