Параграф22 Daily

§22 Новини

България участва в Седмата Регионална работна среща срещу наркотиците

Българска делегация, водена от главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП, участва в Седмата Регионална работна среща по противодействие на разпространението на наркотични вещества, която се провежда от 6 до 8 октомври т.г. в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия.

В срещата участват високопоставени представители от страната домакин, Хашемитско Кралство Йордания, Ливан, Египет и Румъния. Основната цел на формата е утвърждаване и засилване на установените тесни контакти между службите за противодействие на този вид престъпления на базата на анализи на предоставена информация за актуалните предизвикателства, пред които са изправени правоохранителнителните служби за борба с наркотиците.

Главен комисар Спиридонов подчерта, че безпрецедентните кризи в Близкия Изток, терористичната активност, както и сериозната роля на съвременните технологии, улесняващи извършването на този вид престъпления, са сериозни основания да се предприемат дългосрочни мерки за укрепване на възможностите на държавите за противодействие на проблемите, свързани с наркотици.

Инициативата за създаването на този формат е започнала преди 10 години от Турция с оглед географското разположение на страните ни на Балканския път на наркотиците, а поканените арабски държави - поради увеличения трафик на наркотици и прекурсори към тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във