Параграф22 Daily

§22 Новини

Български и израелски университет си партнират в киберсигурността

Черноморската академия за сигурност към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Центърът за иновации и киберсигурност към университет "Ариел" в Израел подписаха споразумение за партньорство и сътрудничество.  Предвиждат се редица проекти в областта на киберсигурността - както в образованието, така и в обучението и повишаването на квалификацията на държавните служители в силовите структури на България.

Двете учебни заведения вече реализираха няколко съвместни проекта, един от които бе майсторският клас „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”. В него участваха студенти от магистърската програма “Киберсигурност” на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и от Военната академия „Г.С. Раковски”. „С израелските ни партньори се договорихме да реализираме няколко проекта в България съвсем скоро, един от които ще бъде без аналог на Балканския регион”, коментира Владимир Бронфенбренер – генерален секретар на Черноморската академия за сигурност.

„Голяма чест е да си сътрудничим с Черноморската академия за сигурност и ще направим всичко възможно киберсигурността в България да е на световно ниво”, каза д-р Амит Двир, директор на Центъра за иновации и киберсигурност в университета „Ариел”

Facebook logo
Бъдете с нас и във