Параграф22 Daily

§22 Новини

Български журналист е арестуван в Москва заедно с украинец и грузинец

Българският журналист Борис Анзов, представящ се от "Медиа Мост - България", е бил арестуван в Москва, съобщи ТАСС. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки ситуацията с българския журналист, призова мъжете да контролират своите емоции. "Какво да кажа, вярвам, че мъжете трябва да контролират емоциите си", каза дипломатът в събота в YouTube канала "Соловьов на живо".

Захарова призна, че е научила за цялата ситуация "едва по-късно от колеги и от охраната на сградата" на Министерството на външните работи. По-рано източник от руските правоохранителни органи е заявил пред ТАСС, че полицията е задържала четирима души пред руското външно министерство в кавказки национални носии и с играчки-оръжия, които организирали представление. Сред тях бил и кореспондентът на „Медиа Мост България“ Борис Анзов. В полицейското управление той обяснил, че е дошъл на площад Смоленская „за да направи предложение на Мария Захарова“. Другите задържани са украинец, руснак и грузинец.

Сега Борис Анзов сега трябва да плати административна глоба от 500 рубли. Той и Мария Захарова се познават отдавна. Анзов редовно посещава брифингите за пресата, които тя изнася. Анзов многократно поднасяше на Захарова различни подаръци, включително картина с българска национална носия, нарисувана лично от него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във