Параграф22 Daily

§22 Новини

Български военни участват в комуникационно-информационното учение "CETATEA 19" в Румъния

Български военнослужещи от Щаба на Съвместното командване на силите и Мобилната КИС, под ръководството на полковник Веселин Василев – заместник-началник на отдел „КИС”, участват в международното комуникационно-информационното учение "CETATEA 19", което се провежда от 9 до 18 октомври 2019 в гр. Ръснов, Румъния.

Учението е двустепенно и статично за осигуряване на оперативна и технологична съвместимост между системите за командване, управление, комуникации, компютъризация, разузнаване, наблюдение и рекогносцировка (C4ISR) на участниците от Румъния, Италия Полша, България и Молдова, която участва като страна партньор.

Българските военнослужещи участват с комуникационно-информационна техника в изграждането на класифицираната мрежа на НАТО за предоставяне на глас, видео, съобщения за системата за командване и управление. Целта е тестване на комуникационната техника и повишаване на комуникационно-информационната поддръжка на формированията от Българската армия при изпълнение на задачи в съюзен формат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във