Параграф22 Daily

§22 Новини

Бургаска група пререгистрирала крадени скъпи коли на стойност 4 млн.лева

Разбитата престъпна група за изкупуване и регистрация на крадени луксозни автомобили е регистрирала коли на стойност 4 млн. лв., съобщиха на брифинг от бургаската полиция и прокуратура.

Групата се е занимавала основно с регистрацията и пласирането на крадените коли с фалшиви документи. Част от тях и към този момент се движат по пътищата в страната без купувачите им да подозират, че са крадени.

Във връзка с разследването е задържан 55-годишния Стоян Атанасов, който е с повдигнати обвинения. Атанасов, по прякор Пижака е известен от бургаския ъндърграунд и е сочен за ръководителят на организираната престъпна група, занимавала се с пререгистрация на крадени автомобили. Неговото име се свързва със  застрахователни измами и кражби на коли в морския град и страната. За пръв път той се появява в медийното пространство през лятото на 2011 г., когато е задържан за измами на застрахователи чрез фалшиви катастрофи и кражби на автомобили.

До момента са установени 39 автомобила, а разследването тече вече втора година. Средната стойност на едно от возилата е поне 100 хиляди лева, като групата е регистрирала коли на стойност поне 4 млн.лева. Те са били препращани към пазарите в Турция и Близкия Изток. Автомобилите са чисто нови, произведени между 2020 и 2022 г., като групата е работила от есента на 2020 г.

Със схемата е свързан и дългогодишен бивш служител на МВР Сашо Полицая, сочи неофициална информация. Вероятно той е помагал за пререгистрирането на крадените автомобили.

Задържани са още Н.В.И. (34 г.), И.К.К. (50 г.), Д.А.М. (33 г.) и Т.Д.Д. (33 г.). 

Facebook logo
Бъдете с нас и във