Параграф22 Daily

§22 Новини

Бургаски бизнесмен арестуван заради връзки с Божков и ескалацията на протестите?

Бургаският бизнесмен Николай Филипов е бил арестуван при акция на Специализираната прокуратура във вторник, проведена при пълна секретност, съобщава в. "24 часа". Според непотвърдена информация, Филипов е разследван за пране на пари, търговия с влияние и данъчни престъпления.

"24 часа" твърди, че при претърсванията в офиса и дома му във вторник разследващите се натъкнали на 1.5 млн. лв. в брой. Не е ясно защо е държал толкова пари в брой.

Една от версиите за задържането на Филипов е, че е поддържал близки отношения със сдобилия се с 19 обвинения бизнесмен Васил Божков. Неофициално се твърди, че е възможно през него да са минавали част от парите, с които да се финансират фракции, присъединяващи се към протестите срещу властта.

Николай Филипов държи пристанище "Европа" в Бургас. През последните години той предпочита да стои встрани от публичното пространство. Филипов е известен с това, че преди години бе за кратко финансов благодетел на футболния "Нефтохимик" (Бургас), като им помогна да стигнат до елитното първенство, но след това се оттегли заради невъзможност да извлече печалба от футбола. Той е бивш съпруг на бившата депутатка от "Атака" и журналистка Калина Крумова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във