Параграф22 Daily

§22 Новини

Бургаският окръжен съд връчи грамота на декана на Центъра по юридически науки към БСУ

Ръководството на Окръжен съд – Бургас не пропусна да отбележи Денят на народните будители и връчи грамота на проф. д.н. Мария Нейкова, Декан на Центърът по юридически науки към БСУ. Председателят на Окръжен съд – Бургас, съдия Росица Темелкова, изрази своята благодарност за проявените от страна на проф. Нейкова инициативност и диалогичност при работата със съдебната институция, съпричастността й за развитието и популяризацията на правото, както и вдъхновението й за бъдещите юристи. „Будителството се носи в сърцето, а правото е призвание. Когато тези две ценности се изразяват съвместно, правят своя притежател стойностен будител. Окръжен съд – Бургас има щастието да познава и работи с един такъв вдъхновител – проф. Мария Нейкова“, заяви при връчването на приза Административният ръководител на съдебната институция, сочи Флагман.

Проф. Нейкова сподели „Приемам това отличие като признание както за добрата съвместна работа на институционално ниво, така и като атестация за професионализма на възпитаниците на Бургаски свободен университет и работещи в съдебната система“.

Мария Нейкова е професор по административно право и процес и доктор на науките по национална сигурност. Ученият е ключов експерт по европейски проекти в сферата на електронното управление, административните услуги на гражданите и бизнеса. Работи по проекти относно функциите и компетенциите на областните управители и контрол по законосъобразност на актовете на кметове и Общински съвети.

Деканът на Центъра по юридически науки към БСУ е член е на Съюза на учените в България, на Асоциацията на завършилите колежа по отбраната на НАТО, Българската асоциация по криминология, както и Почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Проф. Мария Нейкова е автор на учебник по административно обслужване. Нейно дело са научните книги - „Административно правни аспекти по опазване на недвижимото културно-историческо наследство“ и „Гражданското общество – фактор на сигурността в държавата“. Преподавателят, като учен и общественик, неуморно продължава да работи по нови проекти в сферата на правото и на доброто управление, по проекти, свързани със сигурността и административната реформа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във