Параграф22 Daily

§22 Новини

Бурни страсти в местния футбол, кметове опитват побой над съдиите

Кметът на с. Ключ Христо Марков малтретира тъчрефер в края на футболния мач между местния „Илинден-Ключ“ и „Огражденец“ /Кърналово/, спечелен от гостите с 4:0. Управникът на петричкото село налетя да бие младия сандански арбитър Яни Зойков в последните минути, далеч след като всичко в неравностойния сблъсък от група „Струма 2“ на пиринската лига бе повече от ясно. Представителят на Темида, който видимо превъзхождаше физически нападателя си, спря с ръце яростната атака на Хр. Марков и за всеобщ късмет се сдържа да не отвърне на агресията. Иначе до този момент около 150-ината фенове на домакините не създаваха никакви проблеми, а главният съдия Росен Стоянов от Петрич нямаше грижи на традиционно взривоопасния терен в Ключ.

Заради ненужната саморазправа Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС - Благоевград наказа местния мъжки отбор с лишаване от домакинство за 1 среща, а ФК „Илинден-Ключ“ бе глобен с рекордните за мащабите на аматьорската ІV дивизия 500 лева.

Двама играчи „изгоряха“ за 1 година след мача от същата група между „Калабак“ /Самуилово/ и “Вихър“ /Кавракирово/, завършил 3:2 за домакините. Аут от терените са кавракировците Илия Янков и Стоян Стойчев, които трансформираха претенциите си за сбъркана засада в блъскане и ритане на помощник-съдията Благой Стоянов /Сандански/, бивш футболист на „Малеш“ /Микрево/. Без работа не остана и Спортно-техническата комисия към ОС на БФС -Благоевград. Тя присъди служебна победа с 3:0 на „Подгорец“ /Коларово/ срещу „Старчево 2010“. Сблъсъкът на „Арена Старчево“ завърши 1:1, но се оказа, че голмайсторът на местния тим Методи Николов поритва паралелно през сезона и за гръцкия четвъртодивизионен „Ано Порой“. Неговите права вече са спрени за родните първенства.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във