Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързи осъдителни присъди за 67 чужденци постигна РП - Шумен

67 бързи осъдителни присъди постигна Районна прокуратура - Шумен по бързи производства във връзка с няколко групи чужди граждани, задържани в района на Шумен и Преслав. В рамките на задържането до 72 часа районните съдилища в тези градове се произнесоха по делата.

Пълнолетните граждани - 35 на брой, получиха наказания „лишаване от свобода“ за различни периоди от време и им бяха наложени глоби в размери между 100 и 200 лева. Изтърпяването на присъдите на всички се отлага с изпитателен срок от три години.

Останалите чужденци, които са непълнолетни, приеха да търпят наказания „лишаване от свобода“ за различни периоди, чието изтърпяване се отлага с три години изпитателен срок. Те получиха и наказания „обществено порицание“.

Мъжете бяха установени и задържани на 5 и 6 април 2022 година. Според информацията, предоставена от тях, всички идват от Афганистан, и са преминали нелегално границата на Република България на неустановено към момента място. Никой от задържаните не е представил документи за самоличност.

Одобрените споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във