Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързи производства за шофиране след употреба на наркотици

В Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение – Свиленград са образувани две бързо производства за управление на леки автомобили след употреба на наркотични вещества от водачите им.

 На 1 февруари 2021 г., около 14,30 ч., по време специализирана полицейска операция, провеждана от РУ – Свиленград, е била извършена  проверка на лек автомобил, марка „Форд Ескорт“, управляван от И.Х., на 34 г. Водачът на лекия автомобил бил тестван с техническо средство, което отчело употреба на наркотично вещество - марихуана. Извършена е била и проверка в дома на водача на автомобила. Там е била намерена суха листна маса с общо бруто тегло около 140 грама, поставена в два буркана. При тестване с полеви наркотест тя е реагирала на марихуана.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3  от Наказателния кодекс. Предстои да се повдигне обвинение на извършителя на престъплението.

На 1 февруари 2021 г., около 23 ч., до бензиностанция в Свиленград, полицейските служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Поло“, управлява от Г.Б., на 20 г. Водачът бил тестван с техническо средство,  което отчело употреба на наркотично вещество - марихуана. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б ал.3  от Наказателния кодекс. Предстои да се повдигне обвинение на извършителя на престъплението.

Бързите производства ще приключат в законноустановения срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във