Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързо производство срещу трафикант на хора

Под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград се извършват действия по разследването по бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс. На 4 август 2021 г., в землището на с. Сладун, общ. Свиленград, с цел да набави за себе си имотна облага Г.Р. - български гражданин, противозаконно подпомогнал 9 граждани на Сирия, един от които ненавършил 16-годишна възраст, да преминат незаконно през страната, като деянието е извършено чрез използване на лек автомобил, марка „Ауди“.

Днес, около 4 часа сутринта, в с. Сладун, общ. Свиленград, при проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция, гранични полицейски служители от ГПУ – Свиленград, извършили проверка на лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от Г.Р., български гражданин.  В колата били открити 9 граждани на Сирия - 7 мъже, една жена и  11-годишно дете – момиче.

Установено било, че чужденците влезли в България от Турция, в землището на с. Сладун. Водачът Г.Р. е трябвало да ги закара във вътрешността на страната, като за това щял да получи възнаграждение. Г.Р. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, като спрямо него предстои да бъде повдигнато обвинение по горепосочения текст.  Чужденците ще бъдат настанен в Миграционен център.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във