Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързо производство за недекларирани евро за общо 156 000 лева

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград извършва разследване по бързо производство за недекларирана валута от турски гражданин за общо 156 000  лева.

На 2 ноември 2021 г., на  ГКПП - Капитан Андреево, около 22 ч., за излизане от България в посока към Турция пристигнал товарен автомобил, марка „Мерцедес“, с турска регистрация, управляван от Ш.Д., на 33 г., турски гражданин. Митническите служители от Териториална дирекция - Митница Бургас при Агенция „Митници“ извършили личен преглед на водача на автомобила. Под дрехите му били открити 6 броя пакети от прозрачно фолио с пари, облепени около кръста. В тях имало 80 000 евро с обща българска равностойност на около 156 000 лева. Товарният автомобил е пътувал от Великобритания за Турция през България.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 251 от Наказателния кодекс - за това, че на излизане от България за Турция, не е изпълнено задължението да се декларира пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз, и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери.

Водачът на автомобила Ш.Д. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във