Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързо производство за подпомагане на 31 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава бързо производство за това, че с цел набавяне на имотна облага противозаконно са подпомогнати 31 чужденци - граждани на Афганистан, да пребивават и преминават в страната. Деянието е извършено чрез използването на моторно превозно средство и по отношение на повече от едно лице. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

На 30 май 2022 г., около 11 часа, в землището на Карлово, полицейски автопатрул спрял за проверка товарен автомобил /тип микробус/ „Форд Транзит“, с русенска регистрация. Колата управлявал 28-годишен водач. При извършената проверка е установено, че в товарното отделение се намирали 31 граждани на Афганистан, всички мъже, на възраст от 20 до 25 г. При отварянето на вратите на каросерията осем от чужденците се почувствали зле, поради което са били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ. Там са били прегледани, оказана им е медицинска помощ и по-късно са освободени.

Водачът на автомобила е бил тестван с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробата е реагирала положително за употреба на метаамфетамин и отрицателно за употреба на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Чуждите граждани ще бъдат настанени в Миграционен център. Те са били качени в товарната кола край ямболско село и целта им е била да стигнат до сръбската граница.    

По досъдебното производство се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във