Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързо производство за престъпление против транспорта

Във връзка с излъчен репортаж по медиите за пиян лекар, блъснал майка с дете, Районна прокуратура - Плевен осъществява надзор върху бързо производство, за това, че в село Асеновци, обл. Плевенска, по ул. „Асен Вълев“, мъж на 52 години е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,77 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест Дрегер - престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.

Към настоящия момент по делото се установява дали е причинена по непредпазливост средна телесна повреда на друго лице в резултата на нарушени правила за движение при управление на МПС – т. е. налице ли е престъпление по чл. 343, ал.1, б.б от НК. Разпитва се пострадалата жена, която е представила медицински документи, въз основа на които ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да отговори на въпроса какви по вид са причинените телесни увреждания. След изготвяне на заключението ще бъде направена преценка от наблюдаващия прокурор каква е правната квалификация на деянието.

Престои установяване на очевидци, които ще бъдат разпитани в качеството на свидетели по производството. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във