Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързо производство за превеждане през границата на сирийци

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград наблюдава бързо производство за това, че на 29 март 2021 г. в землището на с. Вълче поле, обл. Хасково, са преведени през границата на страната от Гърция в България шестима чужденци, граждани на Сирия, без разрешение на надлежните органи – престъпление по Наказателния кодекс.

Вчера, около 19 часа, служителите на Гранична полиция задържали в землището на с. Вълче поле седем мъже, граждани на Сирия. Установено било, че те са влезли в България по „зелена граница“ през  гранична пирамида, находяща се в землището на с. Вълче поле.  Един от тях - Л.П., на 25 г., бил техен водач. Той превел групата с лодка през реката от Турция в Гърция, а след това чужденците влезли пеша в България. Те трябвало да стигнат до Харманли и водачът да получи по 400 евро за всеки един от тях.

Л.П. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. По делото се извършват процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във