Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цацаров обвини директно СДВР за казуса "Румен Петков"

Румен Петков изобщо не е бил разпитван за купуване на гласове, обяви главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция днес, с което опроверга възмутеното изказване на политика от АБВ, че бил разпитван от СДВР по сигнал за купуване на гласове в Плевен. По думите на Цацаров Петков е бил призован за разпит по преписка, отделена по проверка на прокуратура от Северна България и изпратена до Софийска районна прокуратура. Според обвинител номер едно ставало въпрос за това Петков да разкаже за възприети от него факти и обстоятелства, а не да отговаря на обвинения срещу него самия.


Цацаров отрече преписката да е била свързана с подозрения или обвинения, касаещи както Петков, така и АБВ. От думите на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов пък стана ясно, че въпросната преписка вече е прекратена, тъй като не са открити данни за престъпление.


Цацаров не пропусна да се възмути от коментара, който Петков направи веднага след привикването си в СДВР. Нито мога, нито искам да повтарям или имам речника, поведението и начина на мислене на гражданина Румен Петков. Хората с мислене тип  "джобно ножче" и асоциации, колкото и оригинални да им се струват на самите тях, са останали твърде назад във времето и събитията, защото днес, струва ми се, не се ползват джобни ножчета, коментира главният прокурор.


Този, който е съобщил за присъствието на г-н Петков в сградата на СДВР, не е нито прокурор, нито служител на прокуратурата. Отговорът трябва да бъде даден от ръководителите на институцията, която е призовала гражданина Румен Петков. Прокуратурата не дължи такъв отговор, нито е тръгнала в неделя рано сутринта да събира представители на пресата заради едно лице, призовано в СДВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във