Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цацаров подгони силовия блок заради палежи на коли

Главният прокурор Сотир Цацаров е извикал на съвещание всички работили по делата за палежите на автомобилите на журналистите Сашо Диков и Генка Шикерова.


Вчера автомобил "Шкода Октавия", ползван от Шикерова, бе подпален пред дома й в кв. "Гео Милев". Това е второ посегателно над нейна кола, след като личният й автомобил бе подпален миналия септември. Извършителите още не са заловени, а и мотивите им не са известни.


"Неприятно е, че МВР и прокуратурата се явяват само регистратори на подобен тип престъпления", коментира Цацаров и допълни, че ако ще се продължава така "в тая страна, за тая цел има статистически институт". Крайно време е да се събудим, защото спящи прокурори и спящи директори на областни дирекции водят до това да сме регистратори", каза още главният прокурор, цитиран от БТА.


Той обясни, че на съвещанието ще се преценява адекватни ли са били действията на разследващите и направено ли е всичко необходимо, както и налице ли са предпоставки за спирането им. Сотир Цацаров декларира, че ще има "пълно наблюдение на делата".


Освен това Главният прокурор каза, че миналата седмица прокуратурата е внесла отново в съда върнатия преди време обвинителен акт за незаконно напечатаните бюлетини в Костинброд. Това станало след отстраняване на процесуалните нарушения.


Делото беше заведено веднага след изборите на 12 май миналата година заради откритите вповече 480 000 отпечатани в "Мултипринт" годни за употреба бюлетини, въпреки че печатницата е трябвало да е предала всички изборни книжа дни по-рано.


Прокуратурата не се чувства обидена, че издигнатият от нея кандидат за главен съдебен инспектор Атанас Гебрев не е номиниран за надпреварата в парламента. "По-важно е да има избран кандидат", смята Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във