Параграф22 Daily

§22 Новини

Цацаров похвали МВР за действията му в Орландовци и в Гърмен

Главният прокурор Сотир Цацаров посети изненадващо на изложба в Народното събрание и използва този повод за да изясни отношението си към действията на МВР по случите в Гърмен и в Орландовци:

"В съвсем краткосрочен план да се продължат усилията за овладяване на обществения ред и за подкрепа усилията на полицията. Държавата трябва да благодари на полицейските служители за труда им и аз лично им благодаря за това", коментира Цацаров.

За всичко, което е отправено към прокуратурата, тя реагира незабавно, изтъкна още обвинител номер едно по повод на двата инцидента. Трябвало да се положат още усилия, по мнението му, за овладяване на обществения ред.

Главният прокурор похвали законопроекта на Меглена Кунева за предотвратяването на корупцията по висшите етажи на властта. По думите му, той бил едно от малкото хубави неща, които се случват напоследък. "Този законопроект е нещо съвсем конкретно, този законопроект съдържа очевидно положения, които по един или друг начин засягат множество лица и които по един или друг начин може би ще го направят нехаресван", изтъкна още главният прокурор.

Цацров поясни, че хвали проекта не защото трябвало да каже „браво на Меглена Кунева и екипа й", а защото бил хубав и предлагал истински конкретни неща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във